About

Jan Willem van Elten

Het mooie van productontwerpen vindt Jan Willem om iets tastbaars neerzetten wat ooit begon als een gedachte. Die vertaalslag van idee tot product is waar Jan Willem goed in is. “een stoel of tafel waaraan men leeft en waar herinneringen gecreëerd worden.” - 
In zijn werk streeft Jan Willem naar een minimalistisch en toegankelijk ontwerp met een eigen identiteit. 
“Een stoel kan je zo gek en origineel ontwerpen als je wilt maar uiteindelijk blijft het gewoon een stoel die lekker moet zitten, maakbaar moet zijn maar ook moet verkopen. En dit alles met een minimale belasting voor het milieu. 
Om die reden noemt Jan Willem zijn ontwerpen ook wel: “een allemansvriend met karakter” realistische producten waar gebruiker, producent en natuur blij van wordt.

Collecties ontwikkel ik voor me zelf of in opdracht van labels zoals; Borek, Max & Luuk, Yoi-outdoor furniture en Mline. Daarnaast ondersteun ik interieurarchitecten op freelance basis.
In 2O2O heb ik – tijdens de eerste lockdown – mijn eigen product LEAFIES gelanceerd. Ik zocht naar een laagdrempelige manier om iemand een hart onder de riem te steken en op afstand steun te bieden. Als ontwerper was ik al langer op zoek naar een kunstbloem of -blad zonder direct een één-op-één kopie te maken van iets wat de natuur velen malen beter kan. Ik zocht naar de abstractie van het blad met de mogelijkheid het organisch te maken. En dat resulteerde in LEAFIES.

Meer informatie of samenwerken? laten we afspreken!

Bekijk de hi-res afbeeldingen van mijn producten in de persmap
Back to Top